Contact  |  Mobiel : 06-50670645 |  Fax: 0546-864456 |    Winkelwagen  | 
runflatRunflat Banden

runflat banner

Het is aanbevolen Runflat banden enkel te monteren op auto’s die hiervoor ontworpen zijn, inclusief een bandenspanningscontrolesysteem.
In geval van verlies van de bandenspanning mogen de maximumsnelheid van 80 KM/uur en maximum-afstand van 80 KM niet overschreden worden. De richtlijnen van de fabrikant van de wagen kunnen hiervan afwijken. Raadpleeg hiervoor de handleiding van uw wagen.

Voordelen van RunFlat banden.

pijl

  In geval van verlies van bandenspanning dragen de versterkte zijwanden het gewicht van het voertuig.

pijl

  Zelfs bij volledig wegvallen van de spanning blijft de wagen bestuurbaar.

pijl

  U kunt doorrijden met een maximumsnelheid van 80 KM/uur en een actie-radius van 80 Km.

pijl

  RunOnFlat banden kunnen op elke standaardvelg gemonteerd worden.

Advies over RunFlat Banden.

Het is dus aangeraden om maandelijks de spanning van de banden ( inclusief het reservewiel ) te controleren. Indien deze niet overeenkomt met de door de automobielconstructeur aanbevolen gebruiksspanning, dient deze aangepast te worden. De bandenspanning moet gecontroleerd worden wanneer de banden koud zijn ( banden waarmee minimaal twee uur niet is gereden of die minder dan 3 kilometer hebben gereden met lage snelheid ) of wanneer de banden warm zijn waarbij dan 0,3 bar opgeteld dient te worden bij de voorgeschreven bandenspanning. In geval van ongewoon spanningsverlies dient zowel de buitenkant als de binnenkant van de band gecontroleerd worden, evenals de staat van het wiel en van het ventiel.

De gevolgen van slecht opgepompte banden zijn onder meer:

pijl

  Kans op een klapband.

pijl

  Langere remweg.

pijl

  Minder goede wegligging.

pijl

  Verhoogd brandstofverbruik.

pijl

  Versnelde en mogelijk ongelijke bandenslijtage.

Kan ik een lekke RFT band vervangen door een normale band?

Het is niet aan te raden om RFT banden te vervangen door conventionele banden. RFT banden hebben immers andere eigenschappen dan conventionele banden. Het onderstel van een auto die affabriek geleverd wordt op RFT banden is aangepast aan de eigenschappen van RFT banden. Hierdoor is het zeer onverstandig om met een auto die affabriek op RFT banden geleverd wordt, op conventionele banden te rijden. In uitzonderlijke gevallen kan er tijdelijk een normale band worden gemonteerd, met inachtneming met de geldende nationale wetten en voorschriften.

Kunnen alle voertuigen worden uitgerust met Bridgestone RFT banden?

Nee, Bridgestone RFT banden zijn uitsluitend geschikt voor voertuigen die daarvoor werden ontworpen of die met RFT banden worden verkocht. De prestaties bij spanningsverlies hangen af van het type, de rijkwaliteiten, het gewicht en de krachtenverdeling van het voertuig. De snelheden waarmee er met een lekke band kan worden gereden evenals de afstanden die ermee kunnen worden afgelegd kunnen aanzienlijk verschillen en moeten voor ieder voertuig afzonderlijk worden bepaald. Bovendien kunnen RFT banden uitsluitend worden gemonteerd op voertuigen met een naar behoren functionerend bandenspanningsysteem (TPMS). Experts gaan er echter van uit dat voertuigen in de nabije toekomst standaard zullen worden uitgerust met RFT systemen.

Kan een Bridgestone RFT band worden gerepareerd?

Bridgestone RFT banden mogen uitsluitend gerepareerd worden, indien de band aan bepaalde specifieke criteria voldoet. Daarnaast mogen Bridgestone RFT banden alleen gerepareerd worden door getrainde detaillisten die gebruik maken van speciaal voor RFT banden gefabriceerd materiaal.

Zijn RFT banden zwaarder dan normale banden?

Wegens het speciale ontwerp van de ondersteunende zijwanden zijn RFT banden ongeveer 10 – 20% zwaarder dan normale banden. Een normale band weegt ongeveer 8 – 12 kg, terwijl een Bridgestone RFT band ongeveer 9,5 – 14 kg weegt. Met Bridgestone RFT banden hebt u echter geen reservewiel en gereedschap meer nodig, wat uiteindelijk een algemeen gewichtsvoordeel oplevert.