Contact  |  Mobiel : 06-50670645 |  Fax: 0546-864456 |    Winkelwagen  | 
banner

Velgen

Lichtmetalen Velgen

Lichtmetalen velgen ook wel bekend als sportvelgen, zijn velgen die worden gebruikt voor auto’s om deze zo een fraaier uiterlijk te geven. De lichtmetalen velgen worden gemaakt uit een metaal met een laag soortelijk gewicht, genaamd aluminium. Doordat de velgen worden gemaakt uit deze lichte metaal soort, leveren deze betere prestaties. Zo kunt u besparen op brandstof en tevens kunnen de veren van de auto de oppervlakte van het wegdek beter volgen. Door een efficiënte manier van luchtafvoering bij de remmen zorgen de velgen ervoor dat het remsysteem niet wordt overbelast door betere koeling. De lichtmetalen velgen worden vooral gebruikt voor decoratieve doeleinden, doordat deze er mooi uitzien zijn er geen extra accessoires nodig. Lichtmetalen velgen zijn vaak wat duurder dan de standaard stalen velg. Als je een nieuwe auto koopt zijn de lichtmetalen velgen vaak niet inbegrepen. Auto fabrikanten bieden deze vaak aan in speciale pakketten.

Vanaf 2000 worden de lichtmetalen velgen steeds vaker gebruikt op personenauto’s. Daarvoor werden de velgen vooral gebruikt op dure auto’s en sportwagens. Deze lichtmetalen velgen zijn gewild bij veel mensen maar ook bij dieven. Om je nieuwe lichtmetalen set te beveiligen zijn er speciale antidiefstal slotbouten die op de velg gemonteerd kunnen worden. Soms kan het voorkomen dat de lichtmetalen velgen zwaarder zijn dan de stalen velgen. Wel hebben deze lichtmetalen velgen dezelfde kracht als de stalen velgen.

Wij leveren lichtmetalen velgen van:autec         borbet


Stalen Velgen

Stalen velgen zijn zeker voor de winter een perfecte oplossing. Monteert men winterbanden op stalen velgen, dan kan men veilig en zonder zorgen de wintermaanden in. Een steeds grotere groep Nederlanders en Belgen kiest voor lichtmetalen velgen met zomerbanden en stalen velgen met winterbanden. Nieuwe stalen velgen zijn meestal in de kleur zwart leverbaar. Heel zelden kan het gebeuren dat stalen velgen tijdelijk in de kleur zilver geleverd worden. Dit komt dan meestal door een tijdelijke productiewijziging. Ongeveer 75% van alle stalen velgen zullen standaard 14 inch, 15 inch of 16 inch zijn. Voor kleine auto zal het voorkomen dat men 13 inch stalen velgen nodig dient te hebben. Voor grote auto’s of bussen kan het gebeuren 17 inch stalen velgen geadviseerd worden. Het winterbanden.nl systeem geeft standaard het juiste advies stalen dat geschikt is voor de gekozen auto. Stalen velgen kan men heel eenvoudig monteren onder een auto. Buiten dat stalen velgen makkelijk zijn, heeft het ook nog een praktisch voordeel.

De praktische kant van stalen velgen

Stalen velgen hebben als voordeel dat ze geen last hebben van winterse omstandigheden, zoals pekel. In de winter zal voor de bestrijding van de wegen strooizout gebruikt worden. Dit mengsel van sneeuw / water en zout vormt pekel. Op het moment dat water bijna of volledig verzadigd is met zout, noemen wij dit pekel. Dus zeker in de wintermaanden heeft men hier veel last van. Dit is ook de grootste oorzaak dat lichtmetalen velgen na de winter vaak onherstelbaar beschadigd zijn. Het pekel trekt helemaal in de velg. Wil men toch lichtmetalen velgen, kies dan voor speciale door Haselhoffbanden.nl geselecteerde lichtmetalen wintervelgen. Ons advies is wel om zeer regelmatig de velgen schoon te maken. Ligt de voorkeur niet zo strikt op lichtmetalen velgen, kies dan wijs voor stalen velgen. Let bij het kopen van velgen ook op de breedte van de velg. Wenst men namelijk sneeuwkettingen te plaatsen, dan moeten de velgen niet te breed zijn. Haselhoffbanden.nl zal standaard hiermee rekening houden en levert stalen velgen waar sneeuwkettingen op gemonteerd kunnen worden.