Contact  |  Mobiel : 06-50670645 |  Fax: 0546-864456 |    Winkelwagen  | 
banner

Zomerbanden.

Zomerbanden.

Zomerbanden zijn de banden die standaard onder een auto zitten als je er een aanschaft. Het zijn autobanden die het meest geschikt zijn voor zomerse weersomstandigheden. Zomerbanden worden aangepast op weerkenmerken als heet asfalt en warme lucht. Het rubber van zomerbanden is hard en stug en dus goed bestand tegen warmte. Zomerbanden kunnen gebruikt worden als de temperatuur niet onder de 7°C komt.

Het is erg belangrijk dat je goede zomerbanden onder je auto hebt, want deze banden vormen het enige contact tussen de auto en de weg. Zomerbanden hebben veel te verduren. Denk maar eens aan het zware gewicht van een auto en de hoge snelheden waarmee gereden wordt. Daarom moeten zomerbanden stevig en veilig zijn.

Zomerbanden worden niet aangeraden om te gebruiken tijdens winterse weersomstandigheden. Hiervoor zijn er speciale winterbanden ontwikkeld. Als er sneeuw en ijs ligt is het veiliger om winterbanden onder je auto te hebben, want die hebben meer grip op sneeuw, ijs en sneeuw en modder.

Kenmerken Zomerbanden.

Zomerbanden zijn autobanden gemaakt van stevig en hard rubber. Omdat de temperatuur van het asfalt in de zomer behoorlijk op kan lopen, kan dit rubber een stuk soepeler worden. Een nieuwe zomerband heeft een profieldiepte van ongeveer 7,5 millimeter. Volgens de wet mag je op deze banden door blijven rijden tot de profieldiepte van 1,6 millimeter hebben. Zomerbanden zien er minder robuust uit dan winterbanden, omdat ze geen inkepingen hebben. Bovendien maken zomerbanden minder geluid, waardoor je meer rijcomfort zult hebben.

Zomerbanden gaan langer mee wanneer je zorgt dat er een goede bandenspanning op zit. De aangeraden bandenspanning verschilt per auto. Je kunt het vinden in het instructieboekje van de auto. Om zo veilig en zuinig mogelijk te rijden met je zomerbanden is het aan te raden de bandenspanning één keer per maand te controleren.

Bandenspanning Zomerbanden.

Een goed afgepaste bandenspanning zorgt niet alleen voor minder slijtage, maar ook voor meer veiligheid op de weg. Als de bandenspanning te laag is ontstaat er veel warmte tussen de banden en de weg en als de banden te hard zijn verminderd je rijcomfort. In beide gevallen zullen de zomerbanden sneller slijten en dus minder lang meegaan. Een goede bandenspanning leidt bovendien tot een zuinig brandstofverbruik van de auto. Met een goede bandenspanning doe je dus zo lang mogelijk met je zomerbanden.

Zomerbanden in het algemeen.

Zomerbanden zou je ook kunnen omschrijven als “reguliere” band. Deze autobanden bieden veel grip, voeren water en warmte prima af, en hebben een lange levensduur. Zomerbanden hebben een unieke rubbersamenstelling waardoor in de zomermaanden een uitmuntende grip op het wegdek wordt gegarandeerd. In de warmere periodes slijten zomerbanden minder snel dan winterbanden of All Season banden.

pijl

  Bieden goede grip bij temperaturen van 15ºC of hoger

pijl

  Accelereren beter

pijl

  Slijten minder in de zomer

pijl

  Hebben een kortere remweg

pijl

  Verhogen de veiligheid in de zomermaanden

Nadelen zomerband.

pijl

  Mindere prestaties bij een buitentemperatuur onder de 7C

pijl

  Onveilig in de winter

Wanneer de R uit de maand is en de zomertijd ingaat, is het tijd om de winterbanden om te wisselen naar zomerbanden!