Contact  |  Mobiel : 06-50670645 |  Fax: 0546-864456 |    Winkelwagen  | 

Symbolen Winterband

symbolen

Profiel Winterband

profiel  winterband

Winterbanden

Bandenwisselweken

Winterbanden

Er komt steeds meer besef bij autorijdend Nederland dat winterbanden geen luxe gimmick zijn, maar dat deze voorzieningen een bijdrage leveren aan de veiligheid van bestuurder en inzittenden. Dit is de conclusie van zowel Vaco, BOVAG als RAI. Het winterse weertype van de afgelopen weken heeft geleid tot een toename in de vraag naar winterbanden.

De autobranche en specialisten zagen dat vooral na weeromslagen naar sneeuw, mist of veel regenbuien, de vraag naar dit soort rubber onder auto's snel toenam. Specialisten raden ook in ons land automobiliste aan om bij temperaturen onder de 7 graden Celsius over te gaan op ander schoeisel onder de vierwieler. En het is opvallend dat steeds meer Europese landen overgaan tot wet- en regelgeving rond het gebruik van dit type autobanden. Naast Duitsland is het ook in Oostenrijk en Frankrijk soms reden om strafrechtelijk op te treden als niet op speciale winterbanden wordt gereden in slecht weer. Dit kan ook zelfs gevolgen hebben voor uitsluiting van verzekering. Bij de goede dealer of bandenspecialist is vaak een regeling te treffen voor de omwisseling van normale banden/wielen tegen winterbanden en stalen velgen. Ook kan de opslag vaak tegen een geringe vergoeding worden geregeld. Overigens rijdt het merendeel van de Nederlandse auto's nog steeds op gewone banden omdat de berijd(st)ers zich niet realiseren wat het verschil is in weggedrag onder lastige omstandigheden. Maar daar blijkt nu toch een kentering in te komen volgens de vakorganisaties.

De winter komt er weer aan!

Tijd om de zomerbanden te verwisselen voor winterbanden met juiste bandenprofiel voor meer veiligheid tijdens het rijden. En die veiligheid is niet alleen voor als er sneeuw of ijs op de weg ligt!

Niet alleen met sneeuw of ijs!

Winterbanden zijn er niet alleen voor als er sneeuw of ijs op het wegdek ligt. Uit onderzoek is gebleken dat de risico's in het verkeer al toenemen als het kouder wordt dan 7 graden! Daarom kunt u met uw winterbanden tussen oktober en april rijden, zodat u ruim een half jaar plezier heeft van alle voordelen met het rijden van winterbanden.

Voordelen Winterbanden

Door de zachtere samenstelling van het rubber en de vooruitgang in het bandenprofiel zijn de moderne winterbanden erg verbeterd en dat merkt u als rijder vooral in het comfort en de veiligheid. Winterbanden zorgen namelijk voor een betere grip op het natte wegdek, een kortere remweg en meer rijcomfort omdat de auto door de betere grip gemakkelijker te besturen is.

Waarom is wisselen veiliger?

winterband

Het rubber van zomerbanden wordt bij lage temperaturen hard en verliest hierdoor grip. Het rubber van winterbanden blijft flexibel bij lage temperaturen en zorgt daardoor juist voor méér grip. Ook heeft een winterband zogeheten ‘lamellen’ in het profiel. Deze lamellen werken als een soort grijpers op de weg en zorgen niet alleen voor extra grip, ze zorgen er ook voor dat u sneller stilstaat als u moet remmen. En daarom is wisselen dus veiliger. Niet alleen voor u, maar ook voor uw gezin.Het rubber van zomerbanden wordt bij lage temperaturen hard en verliest hierdoor grip.

Winterbanden met een profiel van 4 mm of minder worden in de meeste landen niet erkend als een winterband.Aldus Haselhoffbanden.nl 25 November 2015